2013. dec. 11.

~~ Karácsonyi dísz-Christmas ornament

Egy 1000x1000-es alapra rajzoltam.
Preset shape-ek közül válasszunk egy csepp formát (gömbbel is ugyanígy készül) A "retain style"-ból vegyük ki a jelölést.
A színpaletta alsó négyzetébe válasszunk színt. Azért így csináljuk, hogy lássuk a rétegeket. Rajzoljuk tehát fel az első cseppet. Utána Layers-Convert to raster layer.
 Jöhet a következő, de előbb válasszunk másik színt az alsó dobozba. Most egy keskenyebb cseppet rajzoljunk fel. Mindegyiket igazítsuk középre a "Center is Canvas" paranccsal.
 Végül rajzoljuk fel a harmadikat is, de az még keskenyebb legyen, és ezt is igazítsuk el szépen, középre. Így néz ki most:

 


A rétegek:


Most a Sculpture effekttel mintázzuk meg mindegyik réteget, tetszés szerint. Ha ezzel megvagyunk, kicsit domborítsuk ki, lehet a bevellel, én most itt az eeyecandy glass effektet használtam. Nem domborítottam nagyon ki, de mindenki tetszése szerint állítsa be.






Menjünk a legalsó cseppre. Selection-Select all-float-defloat. Selection-Modify-Contract selection: 8-10 px. Egy új réteget az összes felett töltsünk ki fehérrel.




 Kattintsunk a Selection-Edit selection-re. Kattintsunk a "mover"re és kicsit húzzuk arrébb a kijelölést, ahogy a képen látható:

 

Ismét kattintsunk az Edit selection-re. Kattintsunk a Cut-ra, vagy nyomjuk meg a delete gombot.

Deselect. Gaussian Blur: radius:8.

 

Tegyünk egy tubusból akasztót a díszre. Illeszkedjen az ívéhez, a dísz kilógó részeit pedig vágjuk le.

 

 Layers-Merge visible. Készen is vagyunk:

Nincsenek megjegyzések: