2011. jún. 4.

~~Vízsugár


1.)1280×1024-es alapra dolgozom,fehérrel,ezt később még mintázzuk.Ha eleve fehér alapot kérünk,tehát a layer-palettán background szerepel névként,akkor mindig át kell alakítanunk sima réteggé,tehát convert to raster layer.Ha transzparens alapot töltötök ki fehérrel,akkor sima réteget kaptok.Na szóval,akkor kell majd egy plugin.Mura's Meister Cloud nevű pluginja,amit itt tölthettek le:Letöltés.


Ha készenáll a plugin a használatra,akkor új réteget kérünk,kitöltjük fehérrel.A színnégyzetek egyike legyen fekete,a másik fehér.




Egy ilyen képet kapunk:

2.)Adjust--Blur--Gaussan blur:radius:6 pixel.Adjust--Blur--Motion blur:




3.)A tool palettán keressük meg a Raster Deform toolt:
Egyszerűen az alsó-középső szöggel fogjuk meg a képet és nyomjuk össze úgy a harmadára-negyedére a képet,majd húzzuk középre.




4.)Plugin következik.Ez photoshop plugin,de ne ilyen néven,hanem Artistic néven keressétek.Ezen belül pedig a Plascic Warp nevű.Beállítások a képen...




5.)Most menjünk az alsó rétegre,majd mintázzuk.Én a Mura plugint használtam,csak kékkel.De használhatjátok a sculpture-t is mintázásra.A sötét minták a legjobbak ehhez a tutorhoz.Ha kész a minta,lépjünk a felső rétegre és a blend mode-ot állítsuk Hard Light-ra.



6.)Keressük meg a toolbar-on a "Mesh Warp Tool-t" .Ekkor egy rács jelenik meg a képen,minen vonal találkozásánál egy szöggel.Ezeknél fogva torzítható a kép.Hozzuk a sávot hullámos formába.




Ha megfelelő,duplikálhatjuk,ha akarjuk,és a másik hullámot is kicsit átformáljuk a Mesh Warp-pal.Így néznek ki a rétegek:
Lehet a blend mode-okkal variálni.



Íme a kész kép.Itt a hátteret egy kis blur-rel elmosódottabbá tettem:KÉP 1.

És egy másik,más háttérrel,különböző blendekkel.
Ez igazából már nem is víznek,inkább valamiféle üvegnek néz ki.A háttértől függ a kinézet:KÉP 2.








Üdv! Jó rajzolást!

Nincsenek megjegyzések: