2011. jún. 7.

~~Slice me nice!


1.)Nos,elsőként kell egy kép,amit azonnal duplikáljunk.Window--Duplicate,majd zárjuk be az eredetit.A másolaton dolgozzunk!Selection tool-lal fogunk "rajzolni",négyzettel.Ha téglalap alakú a kép,mint nálam is,akkor 3×2 darabra szabjátok fel,mondjuk a kép méretétől függően,lehet többre is,de most ennél maradok.Kijelölitek tehát az első négyzetet, a bal felső sarokban mondjuk,majd a copy ikonra klikk.Ezután:Új réteg,majd Edit--Paste Into Selection.Így egy új rétegre,de pontosan az eredeti rész helyére került a képszelet.




2.)Jöhet a következő négyszög.Ugyanígy járunk el.Tehát a még meglévő kijelölés sarkától indulva kijelöljük a következő szeletet.Menjünk a teljes kép rétegére,tehát a legalsóra-majd Copy.Új réteg,majd Edit--Paste Into Selection.Ezeket a lépéseket ismételjük minden képszeletnél.


3.)Az első kis kép rétegére klikkelünk.Select All: Float Selection: Selections--Modify--Select Selection Borders



4.)Kérünk egy új réteget,és kitöltjük a kijelölést fehérrel,vagy a választott színnel.Ha megvan ,össze kell vonni a kis képpel a hozzá tartozó keretet:Merge Layer Down.

5.)Mindegyik kis képpel szépen elvégezzük ezeket a lépéseket.Ekkor valami ilyesminek kell a képen lennie:


6.)Most a Raster Deform Tool-ra klikkelünk.Lehet,hogy nincs az eszköztárban,azesetben ki kell keresnetek.Ez az ikonja:

7.)Az első képre klikkelünk.Ekkor láthatjuk,hogy mozgatható lesz a kép.Picit forgassuk el sorban mindegyiket.Sőt,akár egyből árnyékolhatjuk is a képecskéket.



8.)Ha készen vagyunk a legalsó réteget töröljük.(Vagy az alsó színnégyzetbe tegyük a kívánt színt,majd kattintsunk az ollóra,így kivágja a képet,és a helyére a szín kerül).A Merge Layer Visible ikonnal vonjuk össze a rétegeket,majd kérjünk egy újat,ezt vigyük a kép rétege alá,csak alá kell húzni az egérrel.Ezt kitölthetjük színnel,vagy ezután akár mintával is.Én kitöltötem simán kékkel,majd maszkot használtam rajta,ill. a másikon egy képkeretet.






Nincsenek megjegyzések: