2011. jún. 7.

~~Kristály


1.)Kérünk egy új alapot,majd kitöltjük valamilyen sötét mintával. A színpaletta alsó négyzetében fehér szín van. Kiválasztunk egy preset shape-et, majd felrajzoljuk. Ezután :Layers--Convert To Raster Layer. Rögtön duplikáljuk is:Layers--Duplicate. 
Van tehát két rétegen két fehér mintánk. Preset shape előtt nem kell új réteget kérni, mert automatikusan új rétegre teszi a program őket.




2.)Az alsó minta rétegét jelöljük ki a rétegpalettán, majd a Cutout effektet alkalmazzuk a következő beállítások szerint:







3.)Mindkét képnél a blend mode-ot állítsátok exclusion-re.

4.)Most a Mover tool-lal a felső képet kicsit elmozdítjátok balra felfelé pár pixellel.Máris kristály-szerűvé vált. Most a felső réteget jelöljük ki, majd: Layers--Merge Layers Down.
A blend mode-ot ezután állítsátok screen-re. Ezzel kész is a kép.Én még egy plugint is használtam,ettől lett csillogó a virág széle,mégpedig az Alien Skin Xenofex Constellation nevű effektjét.





5.)Most mentjük tubusnak,ha szeretnénk...Törölni kell a háttér rétegét,majd tubusnak menteni.Egy ilyen képet fogtok látni:



Azonban semmi ok az ijedtségre! Ha egy képen szeretnétek a tubust használni, akkor új rétegre tegyétek, és a blend mode-ot állítsátok screen-re. Pár csillagot lehet rátenni, attól még jobban mutat.



Nincsenek megjegyzések: